Microneedling-ul este un tratament de dermatologie estetică prin care se induce formarea de colagen la nivelul pielii, folosind un aparat cu ace care produce microînțepături superficiale multiple. Procedura mai este numită și „terapie percutanată de inducere a formării colagenului”.
Principiul terapeutic pe care se bazează este acela de a crea în mod controlat o injurie a pielii astfel încât să stimulăm organismul să formeze straturi noi de elastină şi colagen, precum şi noi capilare de sânge.
În acest fel, îmbunătăţim aprovizionarea cu sânge a zonei tratate, ceea ce ajută pielea să se regenereze și să se remodeleze.
În plus faţă de efectul de inducţie a colagenului, canalele verticale produse de micro-ace permit, în timpul procedurii, absorbţia mai eficientă a unor substanţe active prin piele (acid hialuronic, substanțe depigmentante, celule stem, serumuri antiaging).
Tratamentul poate fi folosit pe față (inclusiv pleoape), gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului.
Ce este Dermapen?
În momentul acesta sunt disponibile mai multe tipuri de aparate de microneedling, dar, din experiența noastră profesională, cel mai performant sistem de microneedling este Dermapen. În clinica Skinovate folosim cel mai nou model: Dermapen 4, care garantează un tratament sigur și rezultate predictibile.
Dermapen 4 are mai multe inovații:
- Utilizează un sistem automat de 16 ace de mărimea 33 pe scala Gauge, din oțel medical inoxidabil, sterilizate cu radiații gamma. Oscilează până la 120 vibrații/secundă și creează 1920 de canale pe secundă, adică cu 49,7% mai multe canale decât Dermapen 3 și cu 104% mai mult decât alte dispozitive de pe piață. Se formează peste 250 de microcanale pe centrimetri pătrați de piele. Mai multe canale înseamnă o permeabilitate mai bună a pielii pentru substanțele active și tratamente mai rapide, pe suprafețe mai mari.
2. Adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte mare, în gradații de 0,1 mm, printr-un sistem ghidat electronic și nu mecanic, ca la celelalte metode. Asta permite o adaptare foarte bună a adâncimii acelor pentru a trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală), dar și o adâncime maximă de 3 mm pentru tratamentul cicatricilor adânci, atrofice (cicatrici postacnee, postchirurgie, postarsură, vergeturi).
3. Acul special de unică folosință oferă și alte avantaje:
Un profil de siguranță excelent: acul, sistemul de prindere și aparatul sunt construite pentru a elimina complet contaminarea cu fluide în timpul tratamentului
Fără risc de rupere/zgâriere a pielii – la aparatele mai vechi exista un grad de rupere/zgâriere a pielii, dar inovațiile aduse sistemului de mișcare a acului a redus la zero aceste efecte negative. Datorită acestei schimbări, recuperarea după procedură este mai rapidă și se pot trata zone sensibile (pleoape, scalp, zona genitală).