Site Logotype
Makeup

MicroPigmentare Sprâncene

Sprâncenele frumoase, moderat stufoase și perfect modelate sunt în prezent un adevărat hit. În timp ce unele tinere sunt suficient de norocoase să posede sprâncene care au nevoie doar de a fi pensate pentru a arăta cât mai îngrijite, altele petrec cel puțin 20 de minute zilnic în oglindă, vopsindu-le. Frumusețea necesită sacrificii, așa că multe femei sunt dispuse să acorde timp pentru machiaj, bani pentru a cumpăra produse de calitate și efort pentru a crea un contur corect și uniform al sprâncenelor.

Din fericire, în prezent există o alternativă excelentă la „chinul” de dimineață – micropigmentarea sprâncenelor în diferite tehnici. Iar una dintre cele mai populare este fir cu fir. Tehnica micropigmentare sprancene fir cu fir a apărut destul de recent. Dar a devenit deja favorită in rândul femeilor. În acest articol vom discuta despre tehnica fir cu fir și caracteristicile acesteia.

Ce este tehnica de micropigmentare sprancene fir cu fir?

De obicei, frumusețea naturală a sprâncenelor poate fi accentuată cu ajutorul creionului. Însă, dacă nu au densitate naturală, este puțin probabil ca folosirea creionului să fie suficientă. Și chiar dacă poate fi util, aplicarea acestuia poate fi o adevărată provocare. În astfel de cazuri, micropigmentarea sprâncenelor în tehnica fir cu fir se dovedește a fi o adevărată salvare. Tehnica fir cu fir presupune trasarea firelor de păr. Procedura poate fi efectuată în câteva moduri:

  • Manual, folosind un manipulator – o microlamă specială fixată la vârful aparatului de micropigmentare. Masterul execută cu grijă mici incizii, care apoi sunt umplute cu pigment;
  • Folosind un ac și un aparat clasic de micropigmentare. Această tehnică presupune desenarea firelor de păr.

Principala diferență dintre tehnica respectivă și tatuajul clasic o constituie adâncimea de inserție a pigmentului. În cazul tehnicii fir cu fir, pigmentul este injectat sub piele la adâncimea de maximum 0,8 mm. Însă, tatuajul clasic se inserează la adâncimea de până la 1-1,5 mm. Prin urmare, tehnica fir cu fir este mai puțin traumatizantă.

Rezultatul obținut vor fi sprâncene vizual voluminoase și dense cu formă corectă și uniformă și culoare intensă, saturată și frumoasă. Dacă se folosește nuanța potrivită de pigment, iar machiajul permanent este efectuat corect, rezultatul este mai apropiat de cel natural – firele de păr și aspectul acestora arată natural și firesc. În ansamblu, astfel de sprâncene contribuie la accentuarea și completarea look-ului cu sprâncene bine îngrijite și aranjate.

Tipuri de tehnici de micropigmentare fir cu fir

Există două tehnici de micropigmentare sprancene fir cu fir: europeană și orientală (japoneză).

Tehnica europeană de micropigmentare fir cu fir

Acest tip de tehnică nu este foarte răspândită din cauza specificului acesteia. În timpul procedurii, masterul trasează fire de păr de lungime egală în aceeași direcție și cu aceeași intensitate de culoare a pigmentului. Rezultatul nu arată natural, este vizibil că sprâncenele sunt realizate într-o tehnică de tatuaj dacă sunt complet desenate. Totuși, tehnica europeană se poate folosi în cazul în care o parte a sprâncenelor necesită a fi completată. De exemplu, există spații libere, fire de păr desprinse, cicatrici sau malformații congenitale sau defecte dobândite care trebuie acoperite.

Tehnica japoneză de micropigmentare fir cu fir

Această tehnică are la bază metoda aleatorie. În timpul executării, firele de păr sunt trasate în așa mod încât să se creeze efectul de creștere naturală a părului. Firele de păr au lungimi și grosimi diferite, pot varia în intensitatea culorii, imitând aspectul natural și chiar se întrepătrund între ele. Tehnica japoneză de micropigmentare fir cu fir este mai răspândită, deoarece aspectul sprâncenelor este cât mai apropiat de cel natural.

Cui i se potrivește tehnica de micropigmentare sprancene fir cu fir?

Orice reprezentantă a sexului frumos interesată de micropigmentarea sprâncenelor poate opta pentru această procedură. Tehnica nu impune restricții de vârstă (cu excepția tinerelor sub 18 ani). Astfel, cu ajutorul acestei tehnici, este posibil să redați sprâncenelor volum și culoare mai intensă.

De asemenea, se poate:

  • camufla defectele existente în zona sprâncenelor: asimetrie, cicatrici, urme de acnee, escare;
  • acoperi firele de păr căzute, lacunele;
  • corecta forma sprâncenelor și prelungi arcada;
  • ridica sau coborî vizual arcada sprâncenelor;
  • economisi timp, bani și efort în rutina zilnică de machiaj.

În fine, tehnica fir cu fir este recomandată oricărei persoane care dorește să aibă mai multă încredere în sine, având siguranța că, în orice situație și împrejurare, sprâncenele vor arăta impecabil.

Contraindicații privind tehnica fir cu fir

Totuși, înainte de a vă face o programare la artistul de machiaj semipermanent pentru procedură, este bine să cunoașteți că aceasta are anumite interdicții și limite. Printre acestea se enumeră: coagulare slabă a sângelui, alergii, HIV, boli infecțioase și virale, diabet (în cazul administrării de insulină). Restricțiile temporare includ sarcina și alăptarea, infecțiile respiratorii acute și alte afecțiuni de scurtă durată. Pentru mai multe informații privind compatibilitatea tatuajului și a sarcinii, puteți vedea articolul „Micropigmentarea în timpul sarcinii și alăptării: este posibilă?” De asemenea, este util să consultați medicul înainte de a vă supune procedurii. În cazul în care aveți întrebări sau îngrijorări cu privire la unele contraindicații sau afecțiuni medicale, trebuie să le discutați cu masterul.

Avantajele și dezavantajele tehnicii

În prezent, tehnica de micropigmentare fir cu fir este foarte solicitată. Și nu e de mirare, întrucât prezintă un număr mare de avantaje:

  • Traumatizare minimă a pielii, datorită faptului că pigmentul nu este introdus adânc. Ca urmare, aceasta contribuie la vindecarea și recuperarea mult mai rapidă a dermului, fără senzații puternice de durere sau disconfort;
  • Siguranță completă. Pentru această procedură se folosesc pigmenți naturali, pe bază de minerale, care sunt bine acceptați de organism și se absorb după o perioadă;
  • Păstrarea propriilor sprâncene. Introducerea pigmentului este absolut inofensivă pentru creșterea propriilor sprâncene;
  • Camuflarea oricăror imperfecțiuni și corectarea formei sprâncenelor;
  • Aspect perfect al sprâncenelor.

În ce privește dezavantajele, acestea includ doar costul ridicat al procedurii. În București, costul tatuajului în tehnica fir cu fir variază între 600-900 RON. Astfel de prețuri le descurajează pe multe doamne și domnișoare, care rămân doar „potențiali” clienți. Însă, luând în calcul suma cheltuită pe produse cosmetice pentru îngrijirea și menținerea frumuseții sprâncenelor pentru perioada cât durează efectul machiajului semipermanent, atunci rezultatul poate depăși costul serviciului. Desigur, există și oferte mai ieftine. În capitală, există o mulțime de masteri privați, începători, care își deservesc clienții la domiciliu. Dar, din experiența noastră s-a observat că, deseori, efectuarea unor proceduri ieftine poate ascunde o serie de consecințe negative. Și este bine, în cazul în care acestea pot fi corectate cu ajutorul corecției. Însă, există situații în care chiar și câteva corecții nu ajută la remedierea unor greșeli evidente ale masterului și atunci se impune doar îndepărtarea tatuajului cu laser.

De asemenea, merită de menționat durata efectului de micropigmentare. Se menține aproximativ 1,5-2 ani. Durata efectului nu poate fi estimată cu exactitate, deoarece totul este individual și depinde de caracteristicile pielii și ale organismului. Pentru unele persoane, o astfel de perioadă poate fi un avantaj – deja după un an și jumătate se pot încerca alte nuanțe sau să se aplice o altă tehnică de micropigmentare. Pentru altele devine un dezavantaj din cauza dorinței de a beneficia de un efect de durată mai îndelungată. De asemenea, merită remarcat faptul că, în cazul persoanelor tinere, pigmentul se estompează mult mai repede. Iar în cazul celor în vârstă, efectul poate dura până la 3 ani sau chiar mai mult.

De ce depinde durata efectului machiajului semipermanent în tehnica fir cu fir?

Durata efectului este o chestiune individuală. În cazul unora, efectul va dura 3 ani, iar în cazul altora deja după un an pigmentul începe treptat să scadă din intensitate și se estompează. Totul depinde de modul în care organismul acceptă pigmentul și, totodată, de:

  • Vârsta pielii. În cazul persoanelor mai în vârstă, efectul durează mult mai mult. În principiu, acest lucru se datorează faptului că procesele de regenerare a dermului sunt mai lente, astfel încât pigmentul se descompune mult mai lent;
  • Tenul gras al pielii. Pigmentul se elimină treptat prin glandele sebacee împreună cu grăsimea. Respectiv, cu cât tenul este mai gras, cu atât efectul micropigmentării va fi mai puțin rezistent;
  • Calitatea pregătirii pentru procedură și îngrijirea ulterioară. Neglijarea respectării regulilor de pregătire și îngrijire a sprâncenelor poate scurta durata efectului, iar perioada de vindecare și recuperare a pielii va fi prelungită. Dacă doriți să aflați cum să vă pregătiți în mod corespunzător, citiți articolul „Cum să vă pregătiți pentru micropigmentare”.

Cum se desfășoară ședința de micropigmentarea sprancene fir cu fir?

Asemenea altor tehnici de micropigmentare, tehnica fir cu fir se realizează în câteva etape.

Ce include pregătirea înainte de procedura propriu-zisă:

  • consultație detaliată cu masterul și selectarea uneia sau mai multor nuanțe de pigment;
  • pensarea sprâncenelor, crearea formei, conturarea marginilor cu o pensetă;
  • elaborarea schemei și aprobarea acesteia de comun acord cu clienta;
  • tunderea sprâncenelor lungi pentru a reda formă și margini perfecte;
  • aplicarea anestezicului.

Micropigmentarea în sine implică introducerea pigmentului de-a lungul liniilor conturate cu creionul și colorarea arcurilor cu pigment. În timpul procesului de lucru, esteticianul aplică din nou anestezic. În total, ședința durează aproximativ o oră și jumătate. La finalul ședinței, masterul va oferi consultanță cu privire la îngrijirea ulterioară și va face o programare pentru corecție.

Importanța efectuării corecției după migropigmentare fir cu fir

De obicei, corecția se efectuează după o lună de la prima ședință – anume atât timp este necesar pentru recuperarea pielii, formarea nuanței de pigment și apariția defectelor. Formarea defectelor și a imperfecțiunilor nu indică neapărat lipsa de profesionalism a masterului. Acestea apar în funcție de caracteristicile pielii. De exemplu, dacă tenul este foarte gras, pigmentul este perceput mult mai rău și există probabilitatea ca după o perioadă să devină aproape invizibil. Sau este posibil ca organismul să nu accepte pigmentul, astfel respingându-l ca pe o substanță străină. Toate acestea dezvăluie necesitatea stringentă de efectuare a procedurii de corecție.

Chiar dacă pigmentul a fost bine și corect aplicat și nu există defecte, iar aspectul general al sprâncenelor pare complet satisfăcător, totuși efectuarea corecției este recomandată, deoarece astfel se va contribui la prelungirea efectului machiajului semipermanent.

Îngrijirea sprâncenelor după tehnica fir cu fir

Secretul unui rezultat reușit al machiajului semipermanent depinde nu doar de profesionalismul și experiența artistului tatuator și de calitatea pigmentului, ci și de pregătirea și îngrijirea sprâncenelor înainte și după procedură.

Pregătirea pentru micropigmentare

Pentru a spori calitatea rezultatului, este necesar să:

  • Luați antihistaminice cu o săptămână înainte, dacă sunteți alergic;
  • Renunțați la alcool cu 5-6 zile înainte de procedură;
  • Evitați medicamentele care subțiază sângele, antibiotice, preparate hormonale sau produse care conțin aceste substanțe cu 2-3 zile înainte de procedură;
  • Nu vă pensați sprâncenele înainte de procedură și nu traumatizați pielea.

Îngrijirea pielii după procedură

Îngrijirea pielii după ședința de micropigmentare este extrem de importantă – rezultatul depinde în mod direct de calitatea și promptitudinea acesteia.

Ce trebuie să faceți:

  • Imediat după ședință, aplicați o cremă cicatrizantă. De obicei, în studioul de micropigmentare se aplică produsul pe sprâncene și se recomandă procurarea acestuia de la farmacie. Nu neglijați această recomandare, deoarece veți avea nevoie de acest produs în continuare;
  • După câteva ore de la micropigmentare, îndepărtați cu grijă crema cicatrizantă, folosind săpun pentru copii sau un produs de curățare delicat, fără parfum sau miros puternic, și aplicați vaselină pe sprâncene și pe zona din jurul acestora. Astfel, pielea se va înmuia și va stimula formarea unor cruste subțiri. Vaselina trebuie aplicată de cel puțin 3 ori pe zi, având grijă să repetați procedura înainte de culcare;
  • În primele câteva ore, evitați contactul cu apa pentru a preveni infecția.

Se interzice să:

  • Îndepărtați crustele formate;
  • Scărpinați zona sprâncenelor, traumatizând pielea și expunând-o la infecții;
  • Aplicați creme, măști sau alte produse cosmetice pe zona sprâncenelor;
  • Faceți exerciții fizice intense, deoarece transpirația ar putea bloca rănile;
  • Vizitați saune sau băi de aburi, întrucât aburirea pielii elimină pigmentul;

Expuneți pielea nevindecată la lumina directă a soarelui. Se recomandă să aplicați o cremă de protecție solară cu o valoare ridicată a factorului SPF înainte de a vă expune la soare.
Efectul tehnicii fir cu fir depinde nu doar de îngrijirea pielii după procedură, ci și de tipul de piele, de calitatea pigmentului, de adâncimea de inserție și de caracteristicile organismului.

Este posibilă acoperirea tatuajului vechi prin tehnica fir cu fir?

Din păcate, tatuajul clasic, în varianta realizată în trecut, nu poate fi acoperit practic prin nicio tehnică modernă. În primul rând, aceasta se datorează faptului că, în cazul tatuajului clasic, pigmentul este injectat adânc sub piele: aproximativ 1,5 mm. O astfel de adâncime și compoziție a pigmentului (cel mai adesea este chimică) acționează asupra duratei efectului. Cel mai adesea se menține întreaga viață, iar pentru a-l elimina, trebuie să-l îndepărtați cu remover sau cu alte metode disponibile. În al doilea rând, există o diferență semnificativă între tehnicile de tatuare. În cazul tatuajului clasic, arcada sprâncenelor este trasată complet în funcție de forma aleasă, fără a lăsa spații libere. Tehnica fir cu fir presupune crearea firelor de păr și lăsarea unor mici goluri specifice creșterii naturale a părului sprâncenelor. Prin urmare, dacă efectuați micropigmentarea fir cu fir peste tatuajul clasic, acesta va arăta foarte dezordonat. Totuși, în astfel de situații, este posibil să se găsească o soluție prin utilizarea tehnicii de micropigmentare hibryd. Dar și în acest caz, totul este individual și depinde de starea vechiului tatuaj. Este important să vă faceți o programare la master și să vă consultați în acest sens.

Tehnica fir cu fir – alegerea ideală?

Tehnica de micropigmentare sprâncene fir cu fir este o alegere personală. Aceasta se potrivește, în special celor care doresc să creeze o formă clară a sprâncenelor, cu margini și contur perfect drepte, să camufleze imperfecțiunile vizibile sau să-și modeleze sprâncenele. În același timp, tehnica fir cu fir, nu este o soluție pentru persoanele care își doresc sprâncene cât mai naturale. În acest caz, vă recomandăm să combinați mai multe tehnici. De exemplu, tehnica fir cu fir și sprâncene powder.

Înainte de a vă decide în final asupra tehnicii de micropigmentare, consultați-vă cu masterul. În funcție de aspectul și tipul de piele, acesta va alege metoda de micropigmentare fir cu fir potrivită sau vă va recomanda o altă tehnică.

Share