Unul dintre principalele motive pentru care parintii aleg sa nu gaureasca lobii fetitelor lor, este reprezentat de miturile pe care toată lumea le-a auzit cel putin o data. O parte din ele fiind incluse în următoarea lista, care au argumente logice ce demonstrează ca sunt doar MITURI:
■ dacă vor ieși gresit/strâmbe?
Este aproape imposibil ca găurile sa iasă inegale dacă procedura se face pe rand, la fiecare ureche în parte. Înaintea gaurii lobului se fac niște semne în prealabil care marchează zona unde va fi pusa bijuteria, ceea ce oferă o precizie și mai mare.
■ nu a împlinit încă 3/6 luni.
Varsta copilului este un factor care nu influențează rezultatul, exista cercei medicinai, de dimensiuni mici, special pentru nou născuți, începând cu primele zilede viata, se pot face gauri în urechi.
■ nu vreau sa o doară.
Folosim crema anestezica, iar copilul nu va simți niciun fel de durere, singurul disconfort rămâne doar zgomotul produs de pistol (un mic pocnit).
■dacă vor fi efecte adverse?
NU exista efecte adverse precum febra sau alte simptome, dacă acest lucru se întâmplă după găurirea urechilor este clar dintr-un motiv medical, singurul lucru care se poate întâmpla este înroșirea ușoară a locului (în câteva ore dispare).
■ nu vreau sa creez o trauma copilului.
Folosim o tehnica blândă prin care mai întâi ne împrietenim si ne jucam, pana când copilul ne da voie sa ne apropiem, indiferent de varsta acestora. În plus, nu fortam fetita sub nicio forma ( nu o vom tine de cap și vom avea răbdare pana cand ne da semne ca este pregatita). Sa ne punem noi în situația lor: mergem intr-un loc nou, persoane noi, cineva ne tine de cap fără voia noastră, nu știm de ce și ce se va întâmpla… nici noua nu ne-ar plăcea, asa-i? Si atunci de ce sa facem asta copiilor?